15 GODINA

u visokom obrazovanju!

hero img
menu

Uspješni studenti

Ana Golić, diplomirani kozmetolog- terapeut- estetičar, vlasnica studija "Ana estetika"

Zašto si se odlučila baš za kozmetologiju?

Zamislite posao vam je da se 8h dnevno bavite isključivo raznim beauty tretmanima, zvuči primamljivo zar ne?

Šalu na stranu…

Kada sam saznala da postoji fakultet Kozmetologije i estetike, bila sam presrećna jer to je to! Nema tu mnogo razmišljanja, ili jesi ili nisi za taj poziv.

To je nešto što me oduvijek privlačilo i odluka je jako brzo pala.

Nekako nam se čini da se tretmanima, kozmetologijom i raznim stvarima u vezi te teme bave – svi. Koliko je tu obrazovanje, prosto rečeno diploma, važno?

Pričamo o njezi kože, o njezi lica, tu je obrazovanje jako važno i neophodno.

Smatram da je diploma važna jer nam upravo ona proširuje vidike i svijest o na izgled sasvim prostim procedurama, a samim time nam takođe određuje granice. Kozmetologija je jako široka, nudi nam mnogo mogućnosti, svako mora da zna u kom polju kozmetolgije može da se kreće.

Naravno, kod diplome nije kraj, tu su stalna usavršavanja i nadograđivanje znanja i ulaganje u sebe. Kozmetologija napreduje enormnom brzinom,moramo je pratiti.

cosmetology

Jesen stiže, dunjo moja, a sa njom i promjena u rutini njege kože. Koja su tvoja top 3 savjeta za njegu za sve koji čitaju Lolu?

Prvo hidratacija. Iznutra i spolja!

Unos vode je bitan tokom cijele godine a hidratantne kreme treba pojačavati kako nam se bliži zima. Zbog raspada kolagenske strukture, koža postaje manje čvrsta, iz tog razloga većina žena s početkom jeseni primjeti promjene na koži kao npr: Bore koje nisu imale prije ljeta, flekice na licu, beživotan ten i umoran izgled kože.

Iz tog razloga je jesen idealno vrijeme za dubinskiu hidrataciju kože i za neke jače tretmane koje ne smijemo izvoditi tokom sunčanih dana.

Drugo, pojačajte unos vitamina i minerala. Koža će vam biti zahvalna.

Treće, ne zaboravite zaštititi usne i kosu. Sa prvim blagim vjetrovima već možemo čuti kako nam je to problematično i isušeno, zato posvetite malo vremena i usnama i kosi.

cosmetology

Šta bi poručila svima onima koji su se baš ove godine odlučili da upišu kozmetologiju?

Idemo sada jedan stari kliše: „ Kada voliš ono što radiš, nećeš raditi ni jedan dan u životu.“

Bitno je da dobro provjere gdje upisuju fakultet, šta im se nudi, kakav je praktični dio do koga trebaju doći poslije ispita.

Praksa je kod ovog posla jako važna.

Tijana Điko, specijalista primijenjene kozmetologije i estetike

Postoje razni načini kako se riješiti sitnih bora i spriječiti nastanak neželjenih crta na licu, a jedan od efikasnih jeste mezoterapija.

Za nju nikad nije rano jer je ovaj tretman najbolji način da se maksimalno odloži pojava bora.

Mezoterapija je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože. Aktivne supstance, vitamini, minerali, aminokiseline i drugi sastojci koje kozmetolog odredi prema stanju kože, mjestu koje se tretira i efektu koji treba postići, ubrizgavaju se s mnogo uboda malim iglama. Usavršavanjem tehnologije danas nam je predstavljen aparat za mezoterapiju bez igli, koji radi na principu pulsne naizmjenične struje gdje se stvara magnetno polje pod čijim uticajem se formiraju privremeni vodeni kanali mezopore i to upravo u zaštitnom lipidnom sloju između epiderma i derma koji omogućavaju unos aktivnih materija u dublje slojeve kože.

cosmetology

Klasičnim tretmanima i primjenom preparata i krema u svakodnevnoj kućnoj njezi samo 10 odsto korišćenih supstanci mogu da dopru do dubljih slojeva kože te su efekti samim tim ograničeni. Mezoterapija bez igala omogućava da se apsorpcija aktivnih sastojaka nanijetih na kožu (hijaluron, botoks, kolagen) povećava sa 10 odsto na 90 odsto na dubini od jedan cm i 65 odsto na dubini od šest cm, što nam daje ogromne mogućnosti kod tretmana lica i tijela.

Mezoterapija bez igala se uspješno primjenjuje kod sljedećih problema: promjene nastale starenjem, pad tonusa lica, bore, tamni kolutovi oko očiju, promjene pigmentacije, pjege... Mezoterapija je danas i veoma popularan tretman protiv celulita.

Prednosti mezoterapije bez igala u odnosu na klasičnu mezoterapiju su u tome što je neinvazivna i potpuno bezbolna, nema podliva, modrica, otoka, nema rizika od infekcija, aktivne supstance se unose jednako u kožu, nema potrebe za oporavkom i bolovanjem.

Broj tretmana za željeni efekat je individualan i zavisi od regije i problema koji se tretira. Fileri s kojim se radi mezoterapija su napravljeni na prirodnoj biljnoj bazi. Važno je znati da 48 sati nakon tretmana mezoterapijom nije preporučljivo sunčanje, odlazak na bazen, u saunu, te stavljanje kozmetičkih preparata.

(Autor je Tijana Điko, kozmetolog i vlasnica KS "Canebo")

cosmetology

Velibor Dević, specijalista primijenjene kozmetologije i estetike, predavač Visoke škole

Nakon završetka trogodišnjih studija na Fakultetu kozmetologije i estetike upisuje četvrtu godinu na Visokoj školi i stiče zvanje strukovni specijalista primijenjene kozmetologije i estetike. Nakon završenog studija biran je u asistenta na stručno-aplikativnim predmetima.

Radio je kao profesor praktične i teorijske nastave u Tehnološkoj školi Banjaluka, smjer kozmetički tehničar.

Godine 2020-te Senat Visoke škole bira ga u zvanje predavača Visoke škole. Trenutno je na poziciji pomoćnika direktora Visoke škole.

cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology cosmetology
upis

Upis

Visokoškolska ustanova Visoka škola „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka je jedinstvena po svome nastavnom programu...

više

predupis

Predupis

Tokom marta, aprila i maja mjeseca na Visokoškolskoj ustanovi VŠ „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka organizovani su intervjui...

više

aktuelno

Aktuelno

Visokoškolska ustanova VŠ „Koledž kozmetologije i estetike“ Banjaluka akreditacijom proslavlja 15. godina rada. Raspisan konkurs za upis studenata.

više

prakticna nastava

Praktična nastava

Nastavni plan i program predviđa više od 40% praktične nastave što Koledž čini jedinstvenim u regionu.Takođe je jako važno istaći da su diplome priznate i u zemljama EU i šire, gdje nam kozmetolozi rade.

više

konkurs

Konkurs

Visokoškolska ustanova VŠ "Koledž kozmetologije i estetike" Banja Luka raspisuje konkurs za upis studenata u prvu, drugu, treću i četvrtu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2021/2022

više

centar

Centar za kozmetologiju

Centar za primijenjenu kozmetologiju, estetiku i preventivu Banjaluka organizacioni je dio Visoke škole gdje studenti izvode praktičnu nastavu koja čini 40% nastavnog plana i programa.

više